Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl in Torturi
10 Feb 2022 | 2833 vizualizari
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Yuhuu! Am ajuns și eu la un număr frumos de rețete postate pe site-ul meu de suflet! Cum puteam să sărbătoresc, dacă nu cu o prăjitură delicioasă? Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă!

Ingrediente

  • pentru o tavă de 18-20cm
  • Ingrediente blat biscuiți:
  • 200g biscuiți
  • 100g unt
  • 25g cacao neagră
  • Ingrediente cheesecake:
  • 500g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 100g zahăr pudră
  • 5g gelatină
  • 50ml apă rece
  • 1 linguriță esență rom
  • -pentru strat pișcoturi:
  • 12 pișcoturi
  • 60ml cafea
  • -pentru cremă tiramisu:
  • 2 gălbenușuri
  • 50g zahăr
  • 250g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 20ml lapte
  • 1 linguriță extract vanilie

Mod de preparare

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția.
Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și se toarnă compoziția de biscuiți și unt.
Se nivelează cu ajutorul unui pahar cu baza plată.

Se face o cafea și se lasă la răcit.

Pentru stratul de cheesecake, se pune gelatina la hidratat într-un vas cu 50ml de apă rece. După ce s-a hidratat, se topește pe baie de abur. Se lasă să se răcorească.

Într-un bol încăpător se pune crema mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de rom. Cu ajutorul unui mixer amestecăm inițial la viteză mică până se omogenizează toate ingredientele și apoi la viteză mare până obținem o cremă consistentă. Se  adaugă gelatina și se omogenizează.


Se toarnă peste stratul de biscuiți 1/3 din compoziția de cheesecake obținută anterior și  se nivelează cu o spatulă.
În cafeaua răcită se înmoie pișcoturile și se așază uniform pe toată suprafața primului strat de cheesecake.
Pentru a se așeza cât mai bine în tavă se taie colțurile pișcoturilor de la margini.
Se pune restul de cremă peste pișcoturi și se nivelează, apăsând ușor cu o spatulă astfel încât să umplem toate golurile dintre tavă și pișcoturi.
Se dă platoul la rece pentru minim 3 ore.

 

Între timp se pregătește crema de tiramisu.
Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul și laptele la bain-marie și se amestecă constant până când se topește zahărul și se formează o cremă fină, (care rămâne pe spatele unei linguri de lemn). Aceasta se lasă la răcit la temperatura camerei, amestecând periodic astfel încăt să nu formeze crustă deasupra.
Smântâna pentru frișcă rece se bate cu ajutorul mixerului la viteză mare până se întărește.
După ce s-au răcit gălbenușurile, acestea se amestecă cu mascarpone și esența de vanilie, cu ajutorul unui tel până se omogenizează.

Se adaugă această compoziție peste frișca pregătită anterior, incorporându-se ușor cu mixerul la viteză mică sau cu spatula, până se obține o consistență tare care ne-ar permite ornarea cu ușurință. Aveți grijă să nu suprabateți, crema se poate tăia foarte ușor.


Se ornează cheesecakeul cu crema de tiramisu. Eu am folosit un poș cu dui rotund cât mai larg pentru a obține niște vârfuri frumoase deasupra.

Se pudrează cu cacao și se dă la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

Blatul:   Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma...

Citeste continuarea

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Postat de diaconta

Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul . Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel. Am pus compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2022, 23:12
la 10.02.2022, 23:17
Mulțumesc Motanel!
la 10.02.2022, 23:31
Arată foarte bine!
la 10.02.2022, 23:41
Mulțumesc Rodica!
la 11.02.2022, 09:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking