Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl in Torturi
10 Feb 2022 | 5298 vizualizari
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Yuhuu! Am ajuns și eu la un număr frumos de rețete postate pe site-ul meu de suflet! Cum puteam să sărbătoresc, dacă nu cu o prăjitură delicioasă? Vă invit să o încercați și voi deoarece este delicioasă!

Ingrediente

  • pentru o tavă de 18-20cm
  • Ingrediente blat biscuiți:
  • 200g biscuiți
  • 100g unt
  • 25g cacao neagră
  • Ingrediente cheesecake:
  • 500g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 100g zahăr pudră
  • 5g gelatină
  • 50ml apă rece
  • 1 linguriță esență rom
  • -pentru strat pișcoturi:
  • 12 pișcoturi
  • 60ml cafea
  • -pentru cremă tiramisu:
  • 2 gălbenușuri
  • 50g zahăr
  • 250g mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 20ml lapte
  • 1 linguriță extract vanilie

Mod de preparare

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția.
Se pune un inel de tort pe un platou. Se pune de jur împrejur hârtie de copt sau folie de acetat astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și se toarnă compoziția de biscuiți și unt.
Se nivelează cu ajutorul unui pahar cu baza plată.

Se face o cafea și se lasă la răcit.

Pentru stratul de cheesecake, se pune gelatina la hidratat într-un vas cu 50ml de apă rece. După ce s-a hidratat, se topește pe baie de abur. Se lasă să se răcorească.

Într-un bol încăpător se pune crema mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și esența de rom. Cu ajutorul unui mixer amestecăm inițial la viteză mică până se omogenizează toate ingredientele și apoi la viteză mare până obținem o cremă consistentă. Se  adaugă gelatina și se omogenizează.


Se toarnă peste stratul de biscuiți 1/3 din compoziția de cheesecake obținută anterior și  se nivelează cu o spatulă.
În cafeaua răcită se înmoie pișcoturile și se așază uniform pe toată suprafața primului strat de cheesecake.
Pentru a se așeza cât mai bine în tavă se taie colțurile pișcoturilor de la margini.
Se pune restul de cremă peste pișcoturi și se nivelează, apăsând ușor cu o spatulă astfel încât să umplem toate golurile dintre tavă și pișcoturi.
Se dă platoul la rece pentru minim 3 ore.

 

Între timp se pregătește crema de tiramisu.
Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul și laptele la bain-marie și se amestecă constant până când se topește zahărul și se formează o cremă fină, (care rămâne pe spatele unei linguri de lemn). Aceasta se lasă la răcit la temperatura camerei, amestecând periodic astfel încăt să nu formeze crustă deasupra.
Smântâna pentru frișcă rece se bate cu ajutorul mixerului la viteză mare până se întărește.
După ce s-au răcit gălbenușurile, acestea se amestecă cu mascarpone și esența de vanilie, cu ajutorul unui tel până se omogenizează.

Se adaugă această compoziție peste frișca pregătită anterior, incorporându-se ușor cu mixerul la viteză mică sau cu spatula, până se obține o consistență tare care ne-ar permite ornarea cu ușurință. Aveți grijă să nu suprabateți, crema se poate tăia foarte ușor.


Se ornează cheesecakeul cu crema de tiramisu. Eu am folosit un poș cu dui rotund cât mai larg pentru a obține niște vârfuri frumoase deasupra.

Se pudrează cu cacao și se dă la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort fulg de nea cu visine

Iata cum se prepara Reteta de tort fulg de nea cu visine Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Postat de AlexandraOrdean

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2022, 23:12
la 10.02.2022, 23:17
Mulțumesc Motanel!
la 10.02.2022, 23:31
Arată foarte bine!
la 10.02.2022, 23:41
Mulțumesc Rodica!
la 11.02.2022, 09:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking