Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Postat de simona72 in Torturi
11 Dec 2019 | 5989 vizualizari
Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

  Pentru creme, se folosesc trei tipuri diferite de ciocolata: alba, cu lapte si neagra. De preferat sa folositi ciocolata de buna calitate. Pentru ca tortul a fost cu dedicatie pentru o zi aniversara si sarbatorita prefera ciocolata cu menta, am ales sa-i dau tortului o usoara aroma de menta. Aceasta aroma este optionala…

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar alb
  • 1 praf mic de sare
  • 50 gr faina alba
  • 10 gr cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 600 ml smantana pentru frisca+ 3 linguri zahar pudra
  • 120 gr ciocolata alba
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri+3 linguri zahar alb
  • 250 ml lapte
  • 1 plic gelatina granule+50 ml sirop de menta facut in casa(trebuie sa fie rece, de la frigider)

Mod de preparare

Pentru blat:ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si captusit fundul cu folie de copt. Se da la cuptorul incins la 175-180 grade pentru 15-17 minute. Se lasa sa se raceasca usor, se scoate pe un grilaj si se lasa pana se raceste complet.

Pentru cele 3 creme: fiecare tip de ciocolata se rupe sau se taie in bucati, apoi se pune in castroane separate. Galbenusurile impreuna cu cele 3 linguri de zahar se mixeaza pana se deschid la culoare. Laptele se pune pe foc si se lasa pana ajunge in punctul de fierbere. Se adauga treptat, putin cate putin, laptele fierbinte peste spuma de galbenusuri. In tot acest timp amestecam cu un tel tip para. Punem tot amestecul inapoi in craticioara in care am fiert laptele si lasam compotizia sa fiarba 2-3 minute pana incepe sa se ingroase putin. Cu 5-10 minute inainte sa fie gata crema pune gelatina la fidratat in siropul de menta sau in apa, asta daca nu alegeti sa-l faceti cu aroma de menta. Dupa ce crema a fiert, oprim focul si punem in cratita gelatina hidratata. Amestecam cu telul pana gelatina se dizolva. Crema inca fierbinte se adauga in parti egale in fiecare castron cu ciocolata.

Eu am folosit un cantar electronic de bucatarie pentru o cat mai multa precizie si pentru a fi sigura ca straturile de ciocolata vor fi egale. Se amesteca cu telul in fiecare castron separat cu ciocolata. Daca nu s-a dizolvat complet ciocolata se poate da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde. Dupa ce avem ciocolata dizolvata complet, lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Sub nici o forma nu se pun in frigider.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana capata consistenta de „varfuri moi”. Adica, frisca nu trebuie sa fie batuta complet, sa fie ferma si sa se tina de tel. Trebuia sa aibă o consistenta usoara, sa lase urme usoare paletele, dar sa nu curga. La fel ca si mai devreme ne folosim de cantarul electronic. In fiecare castron cu ciocolata se pune o treime din cantitatea de frisca. Se amesteca cu telul pana la incorporarea completa. Procedam la fel cu fiecare tip de ciocolata.

Pentru asamblare: de preferat sa aveti in inel reglabil si folie de acetat. Daca nu, improvizati. Eu am folosit forma in care am copt blatul. O bucata de carton am invelit-o in folie de aluminiu. Am pus bucata de carton in interiorul formei de copt. Prima oara am pus blatul copt si racit. Peste blat am turnat mousse-ul de ciocolata neagra. Am miscat putin tava sa se aseze perfect crema. Am dat tava cu tortul la frigider pentru 30 minute. Daca aveti posibilitatea puteti sa puneti tortul  in congelator pentru 15 minute. Se stabilizeaza mult mai rapid cremele la congelator, dar merge si la frigider. Urmeaza crema cu ciocolata cu lapte, se da din nou la frigider pentru 30 minute, apoi crema cu cioclata alba. Se lasa tortul de preferat pana a doua zi la frigider.

Se scoate marginea detasabila a formei de copt, apoi, cu grija inlaturam bucata de carton invelita in folie de aluminiu. Tortul nu necesita un decor foarte aglomerat. Este frumos prin faptul ca se vad straturile de ciocolata. Este extrem de aerat, nu are consistenata aceea de racitura, efectiv, se topeste in gura.

Sa va fie de folos!! Cu drag!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake cu ciocolata si menta

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2019, 15:08
la 11.12.2019, 15:23
Frumos
la 11.12.2019, 15:35
Wow!
la 11.12.2019, 15:42
Un tort deosebit, atat ca aspect cat si gust !
la 11.12.2019, 16:14
Multumesc!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking