Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl in Torturi
1 Iul 2017 | 11476 vizualizari
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone

De mult timp imi doream sa pregatesc acest tort delicios. Am asteptat nerabdatoare sa apara zmeura si acum am profitat din plin. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Va invit sa-l incercati si voi, pentru a va convinge cat este de delicios. Pentru acest tort am "aruncat un ochi" si pe reteta Paulei.

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti Oreo
  • 50 g unt
  • creme:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 200 g zmeura
  • colorant rosu
  • 30 g gelatina
  • ornat:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • zmeura

Mod de preparare

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema.
Incalzesti laptele pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata maruntita si amesteci bine si lasi sa se raceasca.

Mixezi crema mascarpone cu zaharul. Iei 200 g din aceasta crema si amesteci cu crema de ciocolata racita. Frisca lichida o mixezi. Incorporezi 100 g de frisca in crema de ciocolata. 
Pui 10 g de gelatina la hidratat, in 50 ml de apa. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de ciocolata si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia, apoi o torni peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai la rece.


Amesteci frisca ramasa cu crema mascarpone, o imparti in 2 vase, punand 2 linguri in plus in vasul in care vei face crema alba, deoarece in momentul in care vei adauga zmeura peste crema roz, aceasta isi va mari volumul. 

Adaugi cateva picaturi de colorant rosu peste crema mascarpone si mixezi bine. Adaugi zmeura si amesteci usor. 

Pui 10 g gelatina la hidratat, in 50 ml de apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema de zmeura si amesteci usor. Torni crema de zmeura peste crema de ciocolata, nivelezi si dai platoul la rece.

Pui 10 g gelatina la hidratat in apa rece. Adaugi gelatina (topita in prealabil pe baie de aburi) peste crema alba si amesteci usor, apoi torni crema alba peste crema de zmeura, nivelezi si lasi tortul la frigider pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort, treci cu grija, de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Incalzesti 50 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini. Ornezi dupa imaginatie. 
Lasi tortul la rece pentru cateva ore si apoi il servesti.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert cheesecake cu cirese

Postat de Oana

Desert cheesecake cu cirese

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm,...

Citeste continuarea

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2017, 15:02
Frumos și delicios!
la 01.07.2017, 15:20
la 01.07.2017, 15:26
M-ai nimerit,ce imi place
la 01.07.2017, 15:50
Mmm, foarte bun!
la 01.07.2017, 17:00
Un tort răcoros!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking