Desert tort Trio mousse de ciocolata

Postat de madi_marin in Torturi
25 Mai 2017 | 5637 vizualizari
Desert tort Trio mousse de ciocolata

Un tortuleţ festiv şi delicios preparat după reţeta Jamilei ( am respectat-o în proporţie de 99%, restul de 1% fiind barotul de alune pe care mi-am permis să îl adaug în blat şi în mousse-ul de ciocolată albă), căreia îi mulţumesc pentru minunata carte şi pentru toate reţetele pe care le explică detaliat şi care îmi ies de fiecare dată. Pentru glazură, am aruncat un ochi pe blogul Olguţei Oana, un blog aromat şi plin de bunătăţi!

Ingrediente

Blat de ciocolată pt.forma de 26 cm:

  • 65 g făină
  • 120 ml lapte bătut
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • 20 g cacao
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri barot de alune

Mousse de ciocolată amăruie:

  • 300 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 40 g unt
  • 7 g gelatină granule
  • 50 ml apă rece

Mousse de ciocolată cu lapte:

  • 300 g ciocolată cu lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 40 g unt
  • 7 g gelatină granule
  • 50 ml apă rece

Mousse de ciocoată albă:

  • 300 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 40 g unt
  • 7 g gelatină granule
  • 50 ml apă rece
  • 5 linguri barot de alune

Glazură:

  • 225 g zahăr
  • 75 g cacao
  • 1 linguriţă rasă gelatină granule+50 ml apă rece
  • 150 ml apă rece
  • 175 ml apă
  • 150 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut.

Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus.

Se omogenizează totul şi se toarnă în forma detaşabilă tapetată cu hârtie de copt.

Se coace blatul la 180 grade C, pentru 20-25 de minute. Se scoate din formă şi se lasă la răcit.

Forma se spală, se şterge şi se tapetează cu folie de plastic inclusiv pe margini.

Pentru mousse-ul amărui, se pune întâi gelatina la hidratat in cei 50 ml apă rece.

Ciocolata ruptă în bucăţele şi untul se topesc la foc mic.

Gelatina hidratată se pune pentru câteva secunde, la foc mic să se dizolve, apoi se toarnă peste ciocolata topită cu unt.

Se lasă la răcorit, apoi se combină cu  frişca bătută spumă, se omogenizează bine şi se toarnă peste blatul pus în formă.

Se dă vasul la congelator.

Urmează stratul de mousse de ciocolată cu lapte şi cel de ciocolată albă care se prepara exact ca cel amărui, cu excepţia faptului că în cel alb adăugăm la sfârşit şi barotul de alune.

Tortul se pune la frigider până a doua zi, când se poate glazura şi orna după imaginaţie.

Pentru glazură: gelatina se pune la hidratat în cei 50 ml apă rece.

Se amestecă zahărul cu cacaua, apa şi frişca lichidă şi se pun la foc mic până se îngroaşă uşor.

Gelatina hidratată se dizolvă la foc mic câteva secunde, după care se adaugă peste compoziţia cu cacao.

Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se poate turna peste tort.

Se decorează după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Trio mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert tort trio mousse cu fructe de padure

Postat de madi_marin

Desert tort trio mousse cu fructe de padure

Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa, mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă...

Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de CofetariiBucatari

Desert tort trio de ciocolata

Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2017, 20:34
Un deliciu sublim
la 25.05.2017, 20:39
A fost minunat! Aspectul este superb iar gustul de nota 10.
la 25.05.2017, 20:40
frumos
la 25.05.2017, 20:42
Bun și aspectuos!
la 25.05.2017, 20:43
Foarte bun si frumos! Parcă o văd pe Iris, nepoțica Adinei, țopăind în jurul lui )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking