Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Iul 2018 | 4872 vizualizari
Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese

Nu e cel mai perfect unicorn, nu am vrut nici sa-l decorez in pasta de zahar (pentru ca nu ne place, doar urechile si cornul le-am modelat din pasta de zahar dar nu s-au mancat), dar a fost o mare surpriza pentru sarbatorita (nu stia ce-i fac, nici nu am vrut sa-i spun) si tortul a fost tare bun!  

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg apa
  • 16 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de zmeura:

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 g zmeura
  • 2-3 lg zahar
  • 200 ml apa
  • zmeura

Pt. crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • cirese fara samburi

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 1 lg coaja rasa de lamaie

Pt. ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata
  • pasta de zahar pentru urechi si corn
  • cateva picaturi de coloranti alimentari

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga apa. Se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 30-35 de minute). Se lasa blatul la racit si se taie apoi in trei.

Crema de zmeura: galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra vanilat, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Zmeura se pune impreuna cu zaharul si apa pe foc mic si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se da prin sita pana raman doar samburii. Gelatina se pune la hidratat, apoi se incalzeste usor. Se toarna peste zmeura si se amesteca bine pentu a se dizolva complet. Se lasa la racit.

Frisca se mixeaza. Se combina treptat cu crema de vanilie. La final se adauga zmeura amestecata cu gelatina. Se da putin la rece pentru a se inchega usor.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu frisca. Se aduce la punctul de fiebere si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se da la rece pentru o ora. Se mixeaza apoi pana se obtine o crema pufoasa.

Siropul: se fierbe apa cu zaharul pentru 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la racit.

Asamblare tort: se ia un platou si se pune inelul formei in care s-a copt blatul. Se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge cu crema de zmeura, se niveleaza, apoi se asaza din loc in loc zmeura intreaga, apasandu-se sa intre in crema. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. La fel se asaza ciresele fara samburi apasand sa intre in crema. Peste acest strat am adaugat restul de crema de zmeura, mai ramasese putin, dar nu e obligatoriu. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva oe pentru a se intari cremele.

Intre timp se pregatesc urechile si cornul din pasta de zahar. Se adauga putin colorant si se framanta pasta. Se formeaza cornul din doua snururi rasucite intre ele si urechile. Eu le-am pus la congelator pana in momentul servirii tortului. Pentru ochi, se topeste ciocolata si se toarna apoi pe o bucata de hartie de copt, i se da forma de ochi, gene ... ce or fi si se da la congelator pentru a se intari ciocolata.

Frisca se mixeaza impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra vanilat. Dupa ce s-au intarit cremele, se indeparteaza inelul cu grija si se imbraca tortul in frisca. In cateva boluri se pun cate 2 lg din frisca si se amesteca cu coloranti. Se fac moatze din aceste culori diferite (ca in poza), se asaza ochii, urechile si cornul.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, mure si crema caramel

Postat de oanapl

Tort cu ciocolata, mure si crema caramel

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2018, 16:32
E foarte frumos si cu siguranta si bun!
la 08.07.2018, 19:03
E sensibilos ca sarbatorita...
la 09.07.2018, 10:39
la 09.07.2018, 13:07
Bravo, Mirela! A iesit foarte frumos!
la 09.07.2018, 13:35

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking