Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga apa. Se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 30-35 de minute). Se lasa blatul la racit si se taie apoi in trei.
Crema de zmeura: galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra vanilat, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Zmeura se pune impreuna cu zaharul si apa pe foc mic si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se da prin sita pana raman doar samburii. Gelatina se pune la hidratat, apoi se incalzeste usor. Se toarna peste zmeura si se amesteca bine pentu a se dizolva complet. Se lasa la racit.
Frisca se mixeaza. Se combina treptat cu crema de vanilie. La final se adauga zmeura amestecata cu gelatina. Se da putin la rece pentru a se inchega usor.
Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu frisca. Se aduce la punctul de fiebere si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se da la rece pentru o ora. Se mixeaza apoi pana se obtine o crema pufoasa.
Siropul: se fierbe apa cu zaharul pentru 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la racit.
Asamblare tort: se ia un platou si se pune inelul formei in care s-a copt blatul. Se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge cu crema de zmeura, se niveleaza, apoi se asaza din loc in loc zmeura intreaga, apasandu-se sa intre in crema. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. La fel se asaza ciresele fara samburi apasand sa intre in crema. Peste acest strat am adaugat restul de crema de zmeura, mai ramasese putin, dar nu e obligatoriu. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva oe pentru a se intari cremele.
Intre timp se pregatesc urechile si cornul din pasta de zahar. Se adauga putin colorant si se framanta pasta. Se formeaza cornul din doua snururi rasucite intre ele si urechile. Eu le-am pus la congelator pana in momentul servirii tortului. Pentru ochi, se topeste ciocolata si se toarna apoi pe o bucata de hartie de copt, i se da forma de ochi, gene ... ce or fi si se da la congelator pentru a se intari ciocolata.
Frisca se mixeaza impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra vanilat. Dupa ce s-au intarit cremele, se indeparteaza inelul cu grija si se imbraca tortul in frisca. In cateva boluri se pun cate 2 lg din frisca si se amesteca cu coloranti. Se fac moatze din aceste culori diferite (ca in poza), se asaza ochii, urechile si cornul.
Sa aveti pofta!