Desert tortul copilariei

Postat de abetina in Torturi
29 Mai 2017 | 7145 vizualizari
Desert tortul copilariei

Imi aduc cu drag aminte de bunica mea cea iubita, la care mergeam mereu si la care casa era un paradis de culori si mirosuri ce iti trezea simturile si narile ni se lateau si ni se lungeau dupa bunatatile facute de ea. Nu ii trebuia prea multe ingrediente, dar tot ce facea ea, facea cu multa dragoste fata de nepotii ei si fata de toti cei ce ii calcau pragul.Cum sa nu iubesti acele vremuri si cum sa nu iti doresti ca, din cand in cand sa te intorci la acei ani, la mirosul si gustul copilariei!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr margarina Rama 
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 1 l lapte dulce
  • 12 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 200 gr faina de grau
  • 1 esenta de rom
  • 200 gr margarina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente pentru insiropat si ornat:
  • 4 linguri nuca macinata
  • 100 ml sirop din compot de prune
  • 2-3 prune din compot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacaua, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie. Se omogenizeaza bine si se toarna compozitia intr-o tava in care se pune hartie cerata. Se da tava la cuptorul inclazit si se coace blatul, la foc potrivit. Cand intra scobitoarea in blat si nu se ia aluat pe ea, inseamana ca blatul este copt. Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza. 
 Intr-un vas, se pune faina in amestec cu cacao, se omogenizeaza, se adauga 200 ml lapte dulce fiert si racit la temparatura camerei si se mixeaza pana se obtine o pasta.
  Intr-o oal,a se toarna restul de lapte, zaharul, ouale batute, compozitia obtinuta din faina, lapte si cacao, ciocolata topita la bain marie si se fierbe totul la foc potrivit, amestecand mereu, pana se obtine o crema foarte densa. Cand apar bule deasupra compozitiei, oprim focul, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza.

 Cand blatul s-a racit, se taie in trei foi pe orizontala, se pune o foaie pe platou, se insiropeaza cu patru linguri de sirop de compot de prune si se toarna cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se insiropeaza si se mai pune 30% din crema. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza, se toarna restul de compozitie peste tort si se intinde peste tot. Se poate folosi un cutit zimtat, sa iasa ornat in mod placut. Se garniseste apoi cu nuca macinata si se orneaza cu felii de prune din compot.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tortul copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de timea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile,...

Citeste continuarea

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2017, 18:21
Cu placere as manca asemenea tort
la 29.05.2017, 20:32
O feliuta de tort as servi si eu!
la 29.05.2017, 23:22
Ce bine arata!
la 30.05.2017, 07:45
Buna dimineata si multumesc mult de aprecieri!
la 31.05.2017, 11:09
Îmi place mult de tot!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking