Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

Postat de TAB1TA in Dulciuri
24 Mai 2020 | 1487 vizualizari
Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa

 "aluaturi de casa"  Initial am vrut sa fac cruffins. Am tot admirat reteta Andreei, alias Deyutzky. M-am grabit sa o execut si eu.  Insa nu am fost atenta la modul de rulare si mi-a iesit diferit, dar la fel de delicios.

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt pentru aluat
  • 70-100 g unt pentru uns foile
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am adaugat sarea.
Apoi am adaugat untul moale.
Am inceput sa framant.
Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.
Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie.
Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila.
Am uns cu unt si putina nutella. Am rulat.
Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in sus.
Am tapetat tava cu unt si faina.
Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie.
Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C.
Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute.
Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca si le-am servit imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Desert gogosi cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Desert gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 21:33
Ce bine arată! Servesc și eu unul!
la 24.05.2020, 21:35
Multumesc frumos Oana. Cu drag.
la 24.05.2020, 21:43
buni!
la 24.05.2020, 21:44
Buni!
la 24.05.2020, 21:57
Daniela multumesc

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking