Ingrediente
- 500 grame de făină
- 500 ml de apă minerală
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4-5 linguri de zahăr tos
- 2 plicuri de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 praf de bicarbonat
- ulei pentru prăjit clătitele
- 4-5 linguri de peltea de gutui
Mod de preparare
Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii.
Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici:
https://www.bucataras.ro/retete/piramida-din-clatite-de-post-cu-dulceata-si-peltea-de-gutui-85033.html
Se așază în linie, trei margini rotunjite de la clătite, se ung cu un strat de peltea de gutui, se suprapun capetele pe 1,5-2 cm, după care se rulează, cu partea unsă spre interior. În cazul în care marginile rotunjite de clătite sunt mai late, se pliază spre interior partea unsă cu peltea de gutui și apoi se rulează.
Pe o farfurioară se pune ca bază o clătită, se unge cu 3-4 lingurițe de peltea și apoi se așază trandafirașii, circular, sau după cum doriți. Având un strat de peltea la bază, trandafirașii se îmbibă. La servire, se ia cu trandafirașii din pelteaua de la bază, așa cum se ia sosul din boluri, cu legume, friptură, sau pizza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|