Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui

Postat de RODIMUR in Dulciuri
28 Noi 2017 | 2759 vizualizari
Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui

Pentru că am făcut o piramidă din clătite de post, m-am gândit să fac ceva din ce mi-a rămas, după ce am decupat straturile piramidei. Așa au rezultat acești trandafirași drăguți și delicioși. Din resturile care au rezultat de la piramidă am făcut 30 de trandafirași. Cu o parte din ei am ornat piramida, de jur-împrejur, iar din ceilalți am umplut o farfurioară cu trandafirași. Ingredientele sunt atât pentru piramida din clătite, cât și pentru trandafirași. Dacă vreți să faceți numai trandafirași, atunci redimensionați cantitățile și socotiți câte trei margini rotunjite de la clătite pentru un trandafiraș. (Din fiecare clătită rămân, după decuparea pătratului necesar piramidei, 4 margini rotunjite, din care se pot face trandafirași - după cum se vede în ultima imagine)

Ingrediente

  • 500 grame de făină
  • 500 ml de apă minerală
  • 6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 4-5 linguri de zahăr tos
  • 2 plicuri de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • 4-5 linguri de peltea de gutui

Mod de preparare

Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii.

Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici:

https://www.bucataras.ro/retete/piramida-din-clatite-de-post-cu-dulceata-si-peltea-de-gutui-85033.html

Se așază în linie, trei margini rotunjite de la clătite, se ung cu un strat de peltea de gutui, se suprapun capetele pe 1,5-2 cm, după care se rulează, cu partea unsă spre interior. În cazul în care marginile rotunjite de clătite sunt mai late, se pliază spre interior partea unsă cu peltea de gutui și apoi se rulează. 

Pe o farfurioară se pune ca bază o clătită, se unge cu 3-4 lingurițe de peltea și apoi se așază trandafirașii, circular, sau după cum doriți. Având un strat de peltea la bază, trandafirașii se îmbibă. La servire, se ia cu trandafirașii din pelteaua de la bază, așa cum se ia sosul din boluri, cu legume, friptură, sau pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya

Desert strudel cu dovleac si nuca

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 15:21
Trandafiri de la Moldova!
la 28.11.2017, 15:25
Daaaa!
la 28.11.2017, 16:10
Buni
la 28.11.2017, 16:11
tare bune sunt
la 28.11.2017, 16:21
Un buchet va rog, sa fie bogat.....

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking