Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate de măr se feliază în lamele subțiri, cu tot cu coajă.
Se pun lamelele într-un bol, se acoperă cu apă rece, se toarnă zeama de lămâie și se dă vasul la cuptorul cu microunde, pentru 6 minute, ca să se înmoaie și să poată fi rulate.
După aceasta, se strecoară de apă lamelele de mere și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Cât timp merele sunt în cuptorul cu microunde, se pregătește gemul. Dacă este mai gros, se subțiază cu puțină apă.
Se întinde aluatul pe planșeta înfăinată și se taie benzi egale, de aproximativ 5 cm lățime. Se unge o bandă de aluat cu gem și se pun 5-6 lamele de mere, suprapuse parțial, pe jumătatea superioară a aluatului. Se aduce jumătatea inferioară a benzii de aluat peste lamelele de mere suprapuse, se lipesc ușor cu vârful degetelor, după care se rulează. Se formează astfel un trandafiraș, care se pune în forma pentru brioșe.
Se procedează la fel, până ce se fac toți trandafirașii.
Se presară scorțișoară peste trandafirași și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, timp de 30-40 de minute.
Când sunt gata, se scoate tava din cuptor și după ce trandafirașii se mai răcoresc puțin, se scot pe un platou și se decorează cu zahăr pudră.