Desert turta dulce glazurata

Postat de mirela0911 in Prajituri
24 Ian 2021 | 2523 vizualizari
Desert turta dulce glazurata

De Craciun aveam intentia sa fac turta dulce. Nu stiam inca ce reteta, eu nu aveam niciuna,  iar Laura a venit la fix cu reteta ei. De cum am vazut-o, mi-am propus sa o fac, imi placea cu arata asa ca m-am pus pe treaba. Ea a folosit cafea in turta dulce, eu am pus lapte, dar a iesit la fel de buna! Multumesc, Laura, pentru reteta!>:D< Retete festive de iarna

Ingrediente

  • 80 g zahar
  • 50 g miere de albine
  • 120 g unt
  • 200 ml lapte
  • 450-500 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic condimente pentru turta dulce
  • 1 ou
  • ciocolata cu lapte si amaruie
  • 4-6 lg apa fierbinte

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de albine. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si condimentele pentru turta dulce. In mijloc se pune oul si se toarna cate putin din compozitia lichida, amestecand cu o lingura. Se incorporeaza toata faina si se framanta apoi cu mana pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa acest timp, se scoate aluatul si se formeaza bilute care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Daca sunt si copii prin preajma, se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata si se decupeaza cu diverse forme.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se lasa la racit.

Se topeste ciocolata (cu lapte sau amaruie) cu 2-3 lg apa fierbinte si se glazureaza turta dulce. Se lasa pe un gratar sa se intareasca ciocolata apoi se depoziteaza in cutie metalica. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 24.01.2021, 21:24
Ce forme interesante au turtițele tale dulci...!
la 24.01.2021, 21:32
la 24.01.2021, 21:33
la 24.01.2021, 21:33
Am venit cu colindul...aho,aho....
la 24.01.2021, 22:16
Apoi , la turta dulce nu lipsesc !!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking