Ingrediente
- 300 g iaurt grecesc natur (10% grasime)
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 3 linguri de spuma de capsuni pregatita din:
- un castronel capsuni
- 2 linguri zahar
- 200 ml apa
Mod de preparare
Spuma de capsuni:
Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se dau de pe foc si se lasa la racit.
Se bat cu mixerul sau la blender pana se fac spuma.
Iese destula spuma din aceasta cantitate, asa ca o puteti rasturna intr-un borcan pentru dulceata si pastra la frigider pentru prajituri. Din aceasta, eu am folosit 3 linguri.
Pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul (atat cat incape intr-un borcan) pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma. Din acesta, am folosit 2 linguri.
Acum, pentru a pregati inghetata, se amesteca intr-un castron iaurtul cremos cu spuma de capsuni mai multa sau mai putina, dupa gust. Tinand cont ca iaurtul are tendinta de a fi acrisor, puteti adauga mai mult zahar la spuma de capsuni sau acum, cand pregatiti inghetata, daca mai doriti. Mai departe, inghetata se toarna in forme decorative sau intr-o cutie de plastic si se da la congelator.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/inghetata-cu-iaurt-si-capsuni.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert umbrelute de inghetata cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|