Desert verrine cu cirese si mascarpone

Postat de oanapl in Dulciuri
13 Iun 2017 | 3541 vizualizari
Desert verrine cu cirese si mascarpone

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie blogul divainbucatarie.ro

Ingrediente

  • 250 g cirese (fara samburi)
  • 120 ml apa
  • scortisoara
  • 1 lingura cu varf zahar tos
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura cu varf zahar pudra

Mod de preparare

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat.
Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasi sa se raceasca.
Mixezi crema mascarpone cu esenta de vanilie, frisca lichida si zaharul pudra.
Cand s-au racit ciresele, pui cate o lingura in fiecare paharel, acoperi cu crema mascarpone, apoi repeti operatiunea, terminand cu ciresele.
Lasi la rece 30 minute, apoi poti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert verrine cu cirese si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de zahar ars la Multicooker

Postat de gaby_d

Crema de zahar ars la Multicooker

Conectezi aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Pui 3 linguri zahar in vasul aparatului si selectezi din meniu functia Fry. Lasi zaharul sa se caramelizeze. Nu amesteci! Il lasi...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem

Postat de RODIMUR

Desert fursecuri cu gem

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2017, 19:26
bune
la 13.06.2017, 19:27
super!
la 13.06.2017, 19:37
la 13.06.2017, 19:40
la 13.06.2017, 19:49
Deliciu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking