Desertul buclucaş

Postat de diaconta in Dulciuri
13 Noi 2011 | 4364 vizualizari
Desertul buclucaş

Să zic că din nou am fost „dezastru în bucătărie”,vine Cristi şi zice „Adică de obicei ,te pricepi???”.Nuuuu,n-am pretins niciodată că m-aş pricepe foarte mult la bucătăreală,dar uneori îmi ies nişte chestii comestibile.Pentru că am dat o fugă până la Cluj să cumpăr lapte condensat şi sirop de mentă,mă gândisem să fac nişte brioşe ciocolatoase cu cremă de mentă.Din păcate,totul a ieşit pe dos,brioşele s-au transformat într-un blat,iar crema ar fi fost mai potrivită pentru un desert la pahar.Dar pentru ca,atunci când s-a mâncat,s-a exclamat „Mmmmmm ce delicios”,mi-am zis ca-i păcat doar că aspectul a lăsat de dorit.

Ingrediente

Blat:

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Esenta de rom
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema de menta:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr Mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • Frunze de menta
  • 5 linguri sirop de menta
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Am început cu crema de menta si de aici a început „transformarea” pentru ca nu mi-a placut rezultatul.

Ciocolata rupta în bucati se pune pe baie de aburi,împreuna cu smantana.Cand ciocolata s-a topit,se ia vasul de pe foc si se amesteca cele doua galbenusuri.

Frunzele de menta se taie foarte marunt si se pun in laptele condensat sa-i dea aroma.Se mixeaza crema mascarpone cu laptele condensat.Apoi se adauga crema de ciocolata racita si siropul de menta.

Gelatina se pune la hidratat cu doua linguri de apa rece.

Se bate smantana pentru frisca.Se încorporeaza crema de menta si gelatina ,dupa ce în prelabil am încalzit-o la microunde sau pe aburi.

Pentru blat:

 Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele patru oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare înainte de a pune urmatorul.Amestecam faina cu cacao,sare si praful de copt.apoi o adaugam în crema de unt. Adaugam si esenta de rom.

Turnam compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt si punem tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.E util de verificat cu scobitoarea cand este copt blatul.Adica scobitoarea trebuie sa iasa curata din blat.

Intr-o tava am pus folie alimentara,am asezat crema de menta si blatul deasupra.L-am lasat la frigider,apoi l-am rasturnat pe un platou.Dar crema tot n-a fost suficient de tare,dar a fost minunata la gust.

Cam asta e povestea desertului buclucaş…. Voi sa nu faceti ca mine!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desertul buclucaş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (106)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Postat de mitinita

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina....

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Postat de Pungasa_Rogue

Desert fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 16:31
daca asta e desert ratat,atunci eu te bat pe tine..uite ma aici bunaciune
la 13.11.2011, 16:33
Rocsi e foarte bun,dar nu as indrazni sa servesc asa ceva musafirilor,noroc ca au fost "de-ai casei" cei pe care i-am servit
la 13.11.2011, 16:34
hai ma lasi...pai voi vreti sa faceti prajituri ca la curtea regala???
la 13.11.2011, 16:36
imi place
la 13.11.2011, 16:47
ce bine arata ce dezastru spui tu ca a iesit???

Vezi toate comentariile (106)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking