Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Postat de oanapl in Torturi
29 Aug 2017 | 7350 vizualizari
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

În urmă cu câteva zile a fost ziua de naștere a soțului meu și am vrut să-i fac o surpriză dulce și i-am pregătit un tort delicios.

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • -pentru crema de vișine:
  • 500g vișine
  • 5 linguri zahăr brun
  • 4-5 linguri amidon de porumb
  • -pentru crema de portocale:
  • 120 ml suc proaspăt stors de portocale
  • 70g zahar
  • 250 g mascarpone
  • -pentru ornat:
  • 200g ciocolată neagră
  • 400ml frișcă lichidă
  • 30g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru crema de ciocolată, încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). 

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt apetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet tai blatul în trei discuri. 


Crema de vișine:
Pui vișinele fără sâmburi (și sucul lăsat) într-o oală, adaugi zahărul și lași să clocotească pentru 5-10 minute. Adaugi amidonul și lași să fiarbă la foc mic, amestecând permanent până când compoziția se îngroașă. O lași să se răcească.
Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni compoziția și așezi al doilea blat deasupra și introduci platoul în frigider.

Crema de portocale:
Speli bine portocalele și răzuiești coaja pe răzătoarea mică. Storci apoi sucul de la portocale și pui 120 de ml într-o oală. Adaugi și coaja rasă și pui la fiert pe baie de aburi (pe o altă oală în care apa fierbe). Separat amesteci ouăle cu zahărul până când se deschid ușor la culoare. Pui ouăle peste sucul de portocale, amesteci bine și lași să fiarbă până când compoziția se îngroașă și seamănă cu o smântână. În tot acest timp e bine să amesteci pentru a evita formarea de cocoloașe. Cand crema e gata o acoperi cu folie alimentară și o dai la rece.
Mascarpone la temperatura camerei o mixezi bine până când devine cremoasă. Adaugi crema de portocale răcită și mixezi ușor până la omogenizare.
Torni crema peste blat și așezi al treilea blat deasupra, apoi introduci platoul la frigider pentru 2 ore.

Mixezi crema de ciocolată și apoi o amesteci cu frișca lichidă mixată cu zahărul pudră.Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului. Îmbraci tortul cu cremă de ciocolată și ornezi după imaginație. Eu am vrut să fac o floare. Pentru a obține aceste petale folosești un dui rotund cu diametru de 1 cm și formezi puncte de cremă, apoi cu ajutorul unei spatule sau coada unei lingurițe tragi ușor crema spre interior. În centrul florii faci un punct mai mare de cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, afine si zmeura - Reteta 800

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2017, 15:43
ce frumos si bun trebuie sa fie!
la 29.08.2017, 15:45
La multi ani !!! Un tort excelent =>d
la 29.08.2017, 15:48
La multi ani! Frumos si delicios tortul!
la 29.08.2017, 16:12
Wow !
la 29.08.2017, 16:17
Ce bine arata !....tortul, de sot nu zic nimic, ca mai am nevoie de parul din cap ...La multi ani !

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking