Din bucataria bunicii - mancarea cosasilor

Postat de klausenburger in Mancaruri de post
17 Iul 2009 | 11769 vizualizari

Zilele acestea mi-am amintit de un fel de mancare pe care oamenii angajati cu ziua sa coseasca lucerna de pe campurile Transilvaniei il primeau adeseori la amiaza, alaturi de o felie zdravana de paine facuta pe vatra si una de slanina fripta, insotite de o carafa buna cu apa rece de izvor. Nu se mai poarta azi nici "cosasii" si nici mancarea consistenta servita la umbra copacilor razleti de pe campuri. A mai ramas apa rece ascunsa pe campurile Tureniului la vreo 20 de kilometri de Cluj. Acolo am mancat ultima oara acest fel de mancare in incercarea mea de a dovedi ca si orasenii stiu sa tina coasa in mana. Bine ca nu mi-am taiat picioarele, dar m-am ales cu legenda izvorului, despre care am sa va povestesc cu alta ocazie, cand am sa va arat minunata prajitura unica, traditionala pe care o faceau bunicile din aceste parti de lume. Acum ma opresc la mancarica de fasole, la "mancarea cosasilor" atat de usoara si totusi consistenta, numai buna pentru zilele acestea toride de vara.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 18.07.2009, 18:19
Da, Dany, merge perfect cu ce-ai zis, chiar te asteptam E super buna cu mamaliguta, iar fasolica sa fie si putin zemoasa si cu usturoiul ala...sa te lingi pe degete Iahim, cu usturoi e za best
la 19.07.2009, 01:17
uite ca cu mamaliga chiar n-am incercat-o niciodata. acu' chiar m-ati facut curioasa! si data viitoare am sa-i fac o minune de mamaliguta.

Mysc stiu ca ai dreptate... putintica rabdare cu mine pana ma obisnuiesc cu fotografia. la faza asta sunt melc desi mi-as dori sa reusesc mai iute.
la 19.07.2009, 21:54
Sa incerci, iese suuper cu mamaliguta.Poti face si un mujdei.
Cauta pe Bucataras mamaliga Coloseum, a lui Dragos !
la 21.06.2021, 23:47

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking