Ingrediente
Pentru crema:
- 500 ml frisca lichida
- 200 g zahar
- 2 linguri de faina
- 450 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 20 g gelatina
- 150 ml apa
- 3 lingurite esenta de vanilie
In plus:
- zeama de la un compot
- capsuni
- 3 kiwi
- piersici din compot
- un pachet piscoturi mare
Mod de preparare
Crema:
Intr-un bol, am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat faina; se amesteca si apoi se adauga laptele si esenta. Se pune pe foc si se amesteca incet la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca.
Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute. Se toarna gelatina peste crema inca calda, se acopera cu folie si se lasa deoparte la racit. Frisca se mixeaza si se amesteca cu crema racita adaugand cate o lingura.
Eu am folosit o oala inalta de 5 l, si am tapetat cu folie alimentara, am tapetat cu piscoturi date prin zeama compotului, imbracand peretii oalei si baza.
Se pune un rand de crema, fructe, crema, fructe si ultimul rand de crema.
Se decoreaza dupa preferinta. Eu am folosit 10 g gelatina pe care am amestecat-o cu 3 linguri de apa si apoi am pus-o pe baie de aburi si am trecut feliile de piersici si kiwi prin gelatina topita si am decorat tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|