Dobos din biscuiti

Postat de Zamfira in Dulciuri
14 Apr 2017 | 11778 vizualizari
Dobos din biscuiti

Ingrediente

    • 35 de biscuiți clasici

Pentru cremă

      • 2 ouă
      • 100 g zahăr pudră
      • 150 g unt
      • 2 linguri cacao
      • sare
      • 100 g ciocolată 85% cacao

Pentru glazură

    • 150 g zahăr tos
    • 2 linguri apă
    • 1 lingură oțet
    • și 9-10 jumătăți de biscuiți

Mod de preparare

Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema de ouă trebuie să devină spumoasă și foarte deschisă la culoare.

Punem crema de ouă pe bain-marie pentru 10 minute. Amestecăm tot timpul în cremă. În final crema de ouă trebuie să devină destul de fermă, ca o smântână. O lăsăm să se răcească.

Topim ciocolata și o lăsăm să se răcească.

Frecăm untul cu mixerul, câteva minute și adăugăm cacao.

Când crema de ouă și ciocolata topită s-au răcit le adăugăm treptat la untul bine omogenizat cu cacao. Mixăm totul câteva minute.

Așezăm o folie alimentară pe o tavă și punem câte 5 biscuiți pe un rând, îi ungem cu crema de ciocolată, mai punem un rând de biscuiți și din nou cremă, și tot așa. !Recomand sa inmuiati biscuitii in cafea sau lapte!

Vor fi 7 rânduri a câte 5 biscuiți, deci 35 de bucăți.

Învelim doboșul cu folia rămasă și îl dăm la frigide pentru 20 de minute.

Îndepărtăm folia de deasupra, răsturnăm doboșul pe o tavă și îndepărtăm folia în întregime.Îmbrăcăm complet prăjitura cu crema rămasă.

Pregătim glazuraAmestecăm zahărul cu apa și oțetul.  Lăsăm compozoția pe foc până când se caramelizează zahărul și devin arămie.

Punem jumătățile de biscuiți pe o hârtie de copt.  Acoperim fiecare biscuite cu glazură de zahăr ars.

Lăsăm să se răcească apoi îi așezăm deasupra doboșului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

Postat de panacris

Chec din  albusuri cu nuca, cacao si rahat

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă...

Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2017, 20:30
woooow!!! cum arataaaa... delicios!
la 14.04.2017, 20:34
ce frumos arata
la 14.04.2017, 20:36
Minunatttt!
la 14.04.2017, 20:38
Multumesc! Ce pacat ca nu putem sa-l mancam impreuna
la 14.04.2017, 20:41

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking