Ingrediente
- 1 kg si 100 gr faina
- 15 galbenusuri
- 400 gr iaurt la temperatura camerei
- 1 pachet de unt( topit)
- 2 pliculete si jumatate de drojdie
- 4 linguri ulei de palmier
- 550 gr zahar pudra
- 4 pliculete de vanilie
- coaja de la doua portocale
- 1 esenta de rom
- Umplutura:
- 250-300 gr nuca si migdale macinate
- 5 linguri cacao
- o cana de zahar pudra( 200 gr)
- vanilie
- esenta de rom
- coaja de portocala
- rahat de trandafiri, lamaie, portocala
- albusuri cat sa lege compozitia
- Pasca:
- 400 gr branza dulce cremoasa
- 200 gr smantana
- vanilie
- coaja de portocala
- 200 gr zahar pudra
- 3 linguri amidon
- 4-5 galbenusuri pentru uns
Mod de preparare
Toate ingredientele se scot din timp, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei. Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Untul se pune topit si caldut. Aluatul se framanta in jur de 20 de minute, nu este nevoie de mai mult. Se lasa la crescut in jur de o ora si jumatate. Se imparte aluatul in doua parti mari( cozonaceii ) si o parte mai mica pentru pasca.
Umplutura se face pentru fiecare in parte amestecand ingredientele.
Impartim in doua compozitia pentru cozonac. Se umplu cozonaceii ,se mai lasa la crescut in jur de o jumatate de ora la crescut. Pregatim si pasca punand aluatul apoi umplutura.
Ungem pasca si cozonacii cu galbenus de ou. O coacem la 180 grade pana se rumeneste frumos iar crema sta ferm si nu curge. Coacem si cozonacii pana se rumenesc ( depinde de cuptor cat timp ii lasam)
Si gata pofta e facuta...se taie numai cand se racesc iar pofticiosii au grija sa rupa bucati daca nu mai au rabdare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Doi cozonaci si-o pasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (75)
|