Cozonac pufos cu rahat si nuca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
7 Iun 2014 | 6215 vizualizari
Cozonac pufos cu rahat si nuca

Nu cred ca am framantat mai mult de 10 minute la acesti cozonaci pufosi....

Ingrediente

  • 1 kg faina alba pentru cozonac
  • 2 oua
  • 200 gr. zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 pachetel de drojdie
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurite coaja de portocala confiata (purda)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr.nuca (amestec de nuca unguresc, din comert)
  • 250 gr. rahat
  • 1 albus pentru uns + 1 lingura zahar tos de presarat peste cozonaci

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)

Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10 minute.

Dupa acest timp,peste aceasta maia adaugam laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat, pudra din coaja de portocala confiata. Incet incet incorporam faina,picurand din cand in cand ulei, pana incorporam cantitatea de 100 ml. Vom obtine un aluat elastic, pe care-l vom lasa la dospit mai bine de 1 ora, intr-un loc ferit de curenti de aer,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua, intindem pe masa de lucru infainata pe rand cate 1 foaie din acest aluat (de 1 cm grosime) si asezam nuca macinata si/ sau bucatele de rahat.

Rulam aluatul cat se poate de strans si il asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute cozonacul in tava, apoi il dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute  (160 grade).

Cu 15 minute inainte de expirarea celor 50 de minute scoatem cozonacii din cuptor, ii ungem cu albus batut si presaram zahar tos.

Introducem iar tavile in cuptor pentru  15 minute pana se rumenesc cozonacii, apoi ii scoatem pe masa de lucru, incercam sa-i scoatem din tava cat sunt inca fierbinti, apoi ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana se racesc complet.

Dupa ce s-au racit, feliem cozonacul si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Postat de eumimi

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

Punem faina intr-un bol incapator si ii facem o adancitura in mijloc in care vom pune maiaua. Facem maiaua din 6 linguri de lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia, amestecam bine pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2014, 16:49
Ai pufosit valurile,valurito
la 07.06.2014, 16:57
Pufosenie!
la 07.06.2014, 17:03
Ce bunaciuni!!
la 07.06.2014, 17:07
la 07.06.2014, 17:12

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking