Cozonaci cu stafide si rahat

Postat de Toamna07 in Dulciuri
14 Apr 2014 | 40466 vizualizari
Cozonaci cu stafide si rahat

Reteta mea de cozonac cu rahat si stafide este una destul de usoara si reusita . Aroma de cozonac ce va invalui casa,impreuna cu gustul dulce si aromat,va va rasplati efortul .

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 cozonac mare :
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 g unt ,plus extra pentru uns
  • 200 ml de lapte gras
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie (doua fiole)
  • 4 oua mari , plus 1 pentru uns
  • seminte de mac sau zahar brun pentru decor
  • Pentru umplutura :
  • 200 g rahat + 100 g stafide pe care le rehidratam in esenta de vanilie sau rom

Mod de preparare

Eu am facut doi cozonaci - am dublat cantitatile.

Toate ingredientele sa fi fost pastrate la temperatura camerei !!!  Amestecam bine untul cu zaharul,esenta de vanile si ouale intr-un castron foarte mare. Adaugam faina cernuta,drojdia si un praf de sare,apoi incorporam laptelecaldut.Amestecam cu o lingura de lemn ,apoi cu mainile unse cu putin ulei. Aluatul va fi foarte lipicios. Dam cu el de peretii castronului pana transpira. :)  Nu mai adaugam faina. Lasam aluatul la crescut in castronul mare,acoperit cu folie de plastic,la loc calduros ,cam 2 ore.

Ungem cu unt o forma mare de cozonac . Impartim aluatul in doua si il intidem cu mana pe suprafata de lucru.Umplem fiecare parte ,pe toata suprafata,cu rahat taiat cubulete mici si stafide,apoi rulam astfel incat sa obtinem doua suluri .Le impletim si asezam cozonacul in forma .

Lasam sa mai creasca si in forma. Incingem cuptorul cand vedem ca frumuselul nostru este aproape balonat . :)

Ungem deasupra cu ou batut,presaram mac si dam la cuptor pentru 40 de minute,la 180 de grade.

Pofta buna !

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Postat de merisor67

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Pregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia...

Citeste continuarea

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.04.2014, 12:02
la 14.04.2014, 12:31
la 14.04.2014, 13:23
cine transpira? aluatul batut sau castronul ?
arata tare bine
la 14.04.2014, 13:39
buni!
la 14.04.2014, 14:02

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking