Ingrediente
- 1 dorada proaspata
- 3 rosii
- 4-5 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 paharel de vin alb sec
- rozmarin
- sare
- piper
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Curatati pestele si condimentati-l cu sare, piper, stropit cu putina zeama de lamaie si 1-2 linguri ulei de masline.
Lasati-l pt 30 minute la frigider. Rosiile taiate in cuburi mari, se pun intr-un vas termorezistent(am folosit o tava de iena pt cozonac pt ca a fost un singur peste), usturoiul curatat si taiat feliute, sare, piper,2-3 linguri ulei de masline, rozmarin si se amesteca toate ingredientele.
Pestele marinat se pune peste rosii, se pune si vinul alb si se pun citeva feliute de rosii peste peste. Daca mai este necesar se mai condimenteaza putin pe deasupra cu sare, piper si cativa stropi de ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|