Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

Postat de mihaelar63 in Peste
20 Dec 2020 | 3128 vizualizari
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700

  Dedic acest numar rotund de 1700 retete, aniversarii de 12 ani a deosebitei comunitati numite Bucataras. Se poate prepara  o mancare delicioasa cu ingrediente proaspete si atent alese .Mai ai nevoie de putina inspiratie, drag pentru gatit pentru cei ce gatesti si obtii rezultate delicioase. Eu am fost inspirata si de o frumoasa zi de toamna tarzie pe care o impartasesc cu voi. Cum spun de obicei invitatilor de la gradina, la mine desertul este in.... copac !!!! Draga Bucataras, dragi bucatarasi, sa ne intalnim sanatosi, harnici si voiosi si peste inca 12 ani !!!!!

Ingrediente

  • 2 dorade -2kg
  • 2 lamai
  • 2 mandarine
  • 2 lingurite condimente pentru peste:boabe mustar , pipernegru , piper alb, foi dafin , ceapa , coriandru , ienupar , ienibahar
  • 1 lingurita fulgi chilli
  • 1 ardei kapia
  • 1 lingura otet mere
  • 1 crenguta rozmarin proaspat-din gradina
  • 4 catei usturoi-din gradina
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 fire patrunjel cret -din gradina
  • 100 ml apa minerala
  • sare

Mod de preparare

  1. Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior.
  2. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este necesar .
  3. Pestele  se spala si se sareaza.
  4. Amestecati condimentele pentru peste cu fulgi de chilli, 3 linguri ulei, zeama de la o lamaie, zeama de mandarine si cu bucatele de rozmarin.
  5. Dorada se maseaza cu acest amestec si se lasa sa se odihneasca la loc rece tip de o ora.
  6. Intre timp se incinge gratarul pe carbuni.
  7. Prajiti dorada pe ambele parti pana carnea devine alba.
  8. Cand trebuie intoarsa , procedati cu grija ca sa nu se sfarme.
  9. Cat timp se face dorada la gratar preparati un mujdei de usturoi in care puneti sare, o lingura ulei masline ,otetul de mere si patrunjel cret verde .
  10. Mujdeiul se dilueaza cu apa minerala .
  11. Dorada se scoate pe un platou si se toarna deasupra o parte de mujdei care se va imbiba in carne si o va face delicioasa .
  12. Dorada a fost foarte proaspata si a pastrat gustul fin , marin .
  13. Asezonarea cu citrice si mirodenii a desavarsit  gustul final .
  14.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Macrou cu sparanghel si lamai

Postat de panacris

Macrou cu sparanghel si lamai

În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.  Între timp ne ocupăm de ingredientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2020, 00:57
la 21.12.2020, 05:18
Felicitari,draga mea! Hai ca mai e putin pana la 2000!
la 21.12.2020, 08:01
Multumesc , Claudia !!! Asa este , numai este mult
la 21.12.2020, 08:33
Multumesc , Motane
la 21.12.2020, 08:33
La peste sunt prezenta!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking