Incalziti cuptorul la 180°C.
Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.
Scoateti semintele cu o lingura.
Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.
Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.
L-am gatit 1h si lasat in cuptor 15 minute.
Verificati daca este copt cu un cutit, lama trebuie sa intre usor inauntru.
Intoarceti jumatatile de dovleac si cu o furculita desprindeti pulpa in fasii asemanatoare cu pastele lungi.
Scoateti toata pulpa de dovleac in fasii si puneti-o intr-un castron.
Pastrati cojile de dovleac.
Am pastrat un pic de pulpa pentru o alta reteta.
Tocati marunt usturoiul. Reveniti-l in uleiul incalzit, adaugati carnatul taiat marunt si colorati impreuna.
Puneti pulpa de dovleac si amestecati .
Puneti piper si ardeiul rosu taiat bucatele.
Adaugati smantana si branza sarata data pe razatoare .
Amestecati.
Umpleti cojile cu umplutura preparata. Presarati deasupra cascaval ras.
Dati 15 minute la cuptor timp de 220 °C, cascavalul trebuie sa fie topit si gratinat.