Dovlecei cu sos tomat
Postat de RODIMUR in Mancaruri de post 6 Dec 2018 | 2989 vizualizari
Am început să mănânc dovlecei abia din 2000, după ce am stat trei săptămâni la niște prieteni francezi din Provence (sudul Franței). Ei făceau destul de des mâncăruri cu dovlecei, dar nu i-am întrebat dacă este specificul zonei, sau o preferință a lor. De atunci, prepar și eu, din când în când câte ceva din ce-mi amintesc, deși aș putea să consult și cartea de bucate pe care mi-au dăruit-o, cu specialități din regiunea lor.
Am făcut acum un preparat asemeni unuia mâncat acolo, dar cu un sos mai puțin picant. La acești dovlecei ei au asociat un sos picant (probabil cu chilli) dar mie mi se pare că un asemenea sos se potrivește mai ales cu carne, nu doar cu legume. Eu am preparat un sos dulce și ușor picant, așa cum îmi place mie și care se potrivește foarte bine cu textura fragedă și răcoroasă a dovleceilor. Se pot orna și servi cu rondele de ardei iuți în oțet.
Inapoi la reteta
|