Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 4 oua
- fulgi de porumb
- 2 linguri faina alba
- condimente: piper, busuioc, boia dulce, praf de usturoi si sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)
Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.
Ouala le-am mixam bine cu condimente, luam cate o felie de dovlecel il trecem prin compozitia de ou iar apoi prin fulgi de porumb amestecati cu faina, pe o parte si pe alta si-l asezam in tigaia cu ulei ferbinte. Se prajesc pe ambele parti pe foc potrivit spre tare, se scot pe un platou in care am pus 2-3 servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Noi i-am servit cu sos tartar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|