Ingrediente
Cantitatea ingredientelor, cat si folosirea acestora, variaza in functie de gusturile fiecaruia. Am folosit urmatoarele :
- 8 dovlecei mari
- 2 capatani cu usturoi
- frunze de bucuioc verde
- frunze de menta verde
- 2 lingurite cu oregano uscat
- 2 ardei iuti
- sare dupa gust
- ulei cat cuprinde (de masline sau de floarea soarelui
Mod de preparare
Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele.
Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu.
Se coc apoi uniform, pe ambele parti, pe o tava de aragaz, un grill sau pe jar, in functie de posibilitate.
In borcanele curate, asezam in straturi dovleceii copti, usturoiul feliat, frunzulitele de busuioc si menta verde, presaram oregano si adaugam ulei de buna calitate.
Daca mai este necesar, se mai poate adauga putina sare.
Se strang bine capacele borcanelelor, pe care le vom aseza apoi intr-un vas cu apa rece si le vom fierbe la foc mic pana ce apa incepe sa dea in clocot. Din acest moment, continuam fierberea pentru inca 20-30 de minute aproximativ. Le pastram in vasul cu apa pentru a se raci treptat. Se depoziteaza apoi in camara bucatarasului!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|