Dovlecei la borcan pentru iarna

Postat de merisor67 in Conserve
24 Iun 2017 | 11380 vizualizari

Îmi place să pun dovlecei la borcan, în saramură, pentru că sunt foarte buni iarna, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane sunt binevenite iarna, când legumele de pe piață sunt lipsite de gust.  

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 26.06.2017, 12:19
Ce idee buna!
la 26.06.2017, 13:11
Oare se tin ? Merci pentru pont!
la 29.06.2017, 21:02
Nu m-am gandit niciodata la varianta asta...cred ca sunt grozavi iarna!
la 24.09.2017, 13:09
Spune-mi,te rog,ce inseamna ca le pui la cuptor?pe cate grade,gratarul jos,sus ,trebuie sa fiarba in cuptor?Cu stima,Violeta
la 24.09.2017, 18:07
Vad ca nu ai raspuns.I-am executat si i-am bagat la cuptor.Sper sa fie OK.
la 24.09.2017, 21:03
Bună, Nuky! Nu am mai intrat și abia acum am văzut notificarea de la tine.
Deci, la cuptor pun borcanele în tavă, pe sertarul de jos, dacă sunt borcanele mai mari, sau la jumătate și la 180 de grade, pentru 5-6 minute.
Apoi îi las până a doua zi în cuptor.
Este de fapt echivalentul cu a înfășura borcanele în pături și a le lăsa acolo până se răcesc.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking