Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
22 Noi 2018 | 4037 vizualizari
Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi

Voiam să fac o anumită rețetă cu dovlecei, pentru că mi s-au părut foarte fragezi și buni, dar m-am răzgândit și am făcut altceva. Ceva ce stătea de mult în așteptare și care se prepară foarte ușor și repede, adică exact ce-mi trebuia mie, în lipsă de timp. O rețetă de post, care poate fi și o garnitură ușoară și plăcută pentru un fel principal din carne de porc (adică mai grasă).

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 100 grame de pesmet
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți.

Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte fin, sau se pisează.

Se toarnă uleiul în cratiță și când este încins se pun dovleceii tăiați.

Se sotează dovleceii la foc mic, până ce se înmoaie ușor (7-8 minute) după care se ia cratița de pe foc și se condimentează preparatul cu sare și piper. 

Se presară usturoiul pisat și apoi pesmetul, după care se amestecă ușor ingredientele.

Se dă cratița din nou pe foc, pentru 2-3 minute, până ce pesmetul se rumenește ușor.

Se servește cald, cu roșii, ca fel principal de post sau ca garnitură, la o friptură grasă de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pilaf cu leurda

Postat de MotanLaOale

Pilaf cu leurda

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot. Ardeii se curata si se toaca marunt. Leurda se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3...

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2018, 19:38
la 22.11.2018, 19:46
la 22.11.2018, 19:48
Mulțumesc, Rocsi!
la 22.11.2018, 19:53
bunnn
la 22.11.2018, 20:02
Mulțumesc frumos, Lau!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking