Ingrediente
- 2 dovlecei
- 100 grame de pesmet
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- sare
- piper
Mod de preparare
Dovleceii se spală foarte bine și se taie rondele, cu tot cu coajă, după care fiecare felie se taie în câte patru bucăți.
Se curăță usturoiul se spală și se taie foarte fin, sau se pisează.
Se toarnă uleiul în cratiță și când este încins se pun dovleceii tăiați.
Se sotează dovleceii la foc mic, până ce se înmoaie ușor (7-8 minute) după care se ia cratița de pe foc și se condimentează preparatul cu sare și piper.
Se presară usturoiul pisat și apoi pesmetul, după care se amestecă ușor ingredientele.
Se dă cratița din nou pe foc, pentru 2-3 minute, până ce pesmetul se rumenește ușor.
Se servește cald, cu roșii, ca fel principal de post sau ca garnitură, la o friptură grasă de porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu pesmet si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|