Ingrediente
- 4 dovlecei mici
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 50 g telemea de vaca
- 100 g cascaval
- sare
- piper
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 3-4 rosii
Mod de preparare
Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. O rosie se toaca marunt. Celelalte rosii se vor taia feliute (avem nevoie de 8 felii).
Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga si dovlecelul tocat si se amesteca. Dupa ce s-au prajit se adauga si rosia taiata cubulete si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da cratita de pe foc si se lasa un pic sa se raceasca. Adaugam oul batut, telemeaua, jumatate din cascaval si mararul. Condimentam cu sare si piper.
Dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt. Se vor umple cu compozitia facuta. Aranjam cate 2 felii pe fiecare dovlecel si punem cascaval deasupra.
Se dau la cuptor pentru 30 minute. Servim imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|