Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
1 Iun 2015 | 9419 vizualizari
Dovlecei umpluti cu branzeturi

Se fac rapid si sunt deliciosi! Va invit sa-i probati mai ales acum ca au aparut pe piata!

Ingrediente

  • 5 dovlecei potriviti
  • 5 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri smantana
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • branza si cascaval ( cat doriti)
  • marar( sau patrunjel daca nu va place)
  • ulei de palmier pentru uns tava
  • 50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung.

Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind vasul.

Se tin pe foc pana se inmoaie bine, in jur de 6 minute la Zepter in cazul meu. Racim compozitia usor si adaugam 3 linguri de smantana si sare dupa gust. Cu aceasta umplem fiecare dovlecel pana la jumatate, iar apoi presaram branza si cascaval dupa inspiratie.

Cele 5 oua le amestecam intr-un vas cu  cele 5 linguri de smantana, faina, sarea si mararul tocat. Turnam usor sosul in tava avand grija sa punem sos si deasupra lor. Punem si parmezan si  coacem dovleceii la 200 de grade sau pe programul  de gratinare pana se rumenesc frumos( eu i-am tinut in jur de 35 de minute). Foarte,  foarte gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de post/vegetarian

Postat de GatesteUsor

Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...

Citeste continuarea

Sufleu de dovlecei

Postat de licurici_lra

Sufleu de dovlecei

Dovleceii se spala, apoi se taie rondele. Cascavalul si branza gouda se dau pe razatoare. Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma (nu foarte tare) cu un praf de sare. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2015, 22:58
buni buni
la 01.06.2015, 23:36
Buni!
la 02.06.2015, 05:22
O bunatate!
la 02.06.2015, 05:26
ce pofta mi-ai facut!
la 02.06.2015, 06:45
buni buni

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking