Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
7 Dec 2014 | 13563 vizualizari
Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor

Ingrediente

  • 5 dovlecei
  • 450 g carne (eu am folosit amestec porc/ piept de pui)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns amestecul cu care am umplut dovleceii
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici.

Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand grija sa amestecam din cand in cand. Tragem de pe foc, transvazam amestecul de mai sus intr-un castron si lasam sa se racoreasca. Adaugam mararul taiat fin, ouale si pasta de ardei iute. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Dovleceii ii taiem pe lungime in doua si scobim zona cu seminte din mijloc. Punem apa cu sare la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii  circa 3-4 min.,apoi ii  scoatem si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.

Umplem dovleceii cu amestecul de carne de mai sus. Ungem o tava cu ulei si asezam dovleceii umpluti in ea.

Batem bine un ou si cu ajutorul unei pensule ungem fiecare dovlecel umplut. Turnam apa in tava atata cat sa acopere fundul tavii si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 20 min.

Frumosi rumeniti numai buni de mancat. Se servesc atat calzi cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Postat de camelia75

Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)

Mai intai preparam piureul de cartofi cu usturoi. 1.Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. 2.Puneti intr-o craticioara untul, smantana,laptele,usturoiul dat pe...

Citeste continuarea

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Postat de autodiag

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2014, 18:43
la 07.12.2014, 18:46
multumesc,Adele!
la 07.12.2014, 18:50
buni
la 07.12.2014, 18:51
puuuuuuuuuuup,Bya!
la 07.12.2014, 18:51
Ce poftă mi-ai făcuuuuut!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking