Ingrediente
- un dovlecel potrivit
- 1 lingura de unt
- 2 fire de ceapa verde
- 1 castravete mic
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- patrunjel verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox. 5 min.
Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).
Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.
Pentru sos:
Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.
Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|