Dresala cu legume noi si verdeata

Postat de ela2015 in Supe/Ciorbe
26 Iul 2016 | 4772 vizualizari
Dresala cu legume noi si verdeata

Una din supele preferate pe timp de vară! 

Ingrediente

  • 2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite;
  • 1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți;
  • 3 cepe verzi;
  • 2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional);
  • 1,5 l de zer cald;
  • verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt;
  • sare și piper după gust;
  • ulei picant pentru servit (opțional).

Mod de preparare

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal. 

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute). 

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare). 

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote. 

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. 

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dresala cu legume noi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Postat de mihaelar63

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...

Citeste continuarea

Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de panacris

Supa Arthur, supa crema de legume

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2016, 17:24
Foarte faina reteta! Am facut si eu cu zer, dar mie nu mi-a placut gustul, nu ma impac cu zerul...dar baietilor le-a placut tare mult...
la 26.07.2016, 17:29
Simo, , adevarul e ca nici eu nu prea ma impac cu gustul, dar fetelor si sotului le place tare mult si de aceea caut si fac combinatii cat mai multe (pentru ca fac branza in casa si e pacat sa il arunc). Supa asta merge si usor acrita (injumatatesti cantitatea de zer si pui bors acru) sau otet de la ardeii iuti sau gogosari.
la 26.07.2016, 17:40
Tare bună!
la 26.07.2016, 18:11
Ce buna trebuie sa fie dresala ta!
la 26.07.2016, 18:18
Cat de buna poate fi! Desi nu am mancat cu zer niciodata, cred ca mi-ar placea! Dar sa scot mararul afara!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking