Drob cu carne de porc in manta de bacon

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
3 Mai 2015 | 4768 vizualizari
Drob cu carne de porc in manta de bacon

Ingrediente

  • 750 g carne porc impanata (eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ouasare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.

Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea  isi schimba culoarea.

Lasam la racit.

Intre timp curatam verdeturile (ceapa,usturoiul si patrunjelul), le spalam si apoi le taiem marunt.

Adaugam verdeturile peste carne si  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam ouale si  amestecam bine pentru o buna omogenizare. Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii. Eu am folosit o forma 30/12. Ungem forma cu ulei si o tapetam cu fainaImbracam  forma  cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ). Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior. Pe celalalt perete al formei asezam  bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei, lasand deasemenea sa cada putin  pe exterior.

Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora. Acoperim cu restul de compozitie.

Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.

Batem bine un ou si ungem drobul cu el.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min. Feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu carne de porc in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Postat de panacris

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...

Citeste continuarea

Aperitiv trei retete de turtite de cartofi

Postat de Oana

Aperitiv trei retete de turtite de cartofi

1. Turtite de cartofi fierti:   Se dau pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii fierti (in coaja) si raciti si cheddar-ul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se condimenteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2015, 19:28
Foarte bine arata
la 03.05.2015, 19:34
bun bun
la 03.05.2015, 19:53
Ce fain este!
la 03.05.2015, 20:01
bunaiune
la 03.05.2015, 20:02
bun drobul!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking