Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
17 Ian 2016 | 2928 vizualizari
Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru ca am primit un iepure de la o tare draga colega de serviciu, am zis sa fructific fiecare bucata de carne. Am transat iepurele, pulpele si muschiuletii i-am pus la o fripturica, coastele, partea de la gat si din spate la o tocanita, iar din organe si putina carnita am facut un drob mic de o persoana. Din fiecare fel de mancare a ajuns pentru 3-4 persoane. Drobului asta de o persoana i-am adaugat drept garnitura un deliciu de mousse din conopida, un fel de piure foarte fin si spumos. Multumesc Petronela!! Muah!!

Ingrediente

Pentru drobul de iepure:

  • Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Cimbru si oregano dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
  • Pentru mousse-ul de conopida:
  • 1 conopida
  • Sare si piper alb dupa gust
  • 50 gr unt gras 82% grasime
  • 50 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins la 175 grade si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.

Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la stimer(aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se pasireaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/pasireaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de iepure cu mousse de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Fritatta cu ceapa verde si cartofi

Postat de CameliaComan

Fritatta cu ceapa verde si cartofi

Eu am fiert cartofii seara pentru ca dimineata nu am timp prea mult.Puteti sa ii fierbeti si dimineata daca aveti timp.Tocam ceapa verde rondele finute.Cei 3 cartofi trebuie taiati in cubulete...

Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv omleta cu spanac la cuptor

Spalam bine spanacul. Intr-o oala, punem niste apa, o transferam pe aragaz. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul spanacului, il fierbem maxim 2 minute, apoi il scoatem pe un tocator....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2016, 10:28
Bun!
la 17.01.2016, 10:35
Ce fain
la 17.01.2016, 10:37
Bun drob!:-db
la 17.01.2016, 10:40
Ce frumos arata!
la 17.01.2016, 10:49

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking