Ingrediente
Pentru drobul de iepure:
- Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
- 1 ou
- 3 linguri ulei de masline
- Sare si piper proaspat macinat dupa gust
- Cimbru si oregano dupa gust
- 1 legatura de patrunjel verde
- 4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
- Pentru mousse-ul de conopida:
- 1 conopida
- Sare si piper alb dupa gust
- 50 gr unt gras 82% grasime
- 50 gr mascarpone
Mod de preparare
Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins la 175 grade si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.
Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la stimer(aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se pasireaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/pasireaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.
Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de iepure cu mousse de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|