Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

Postat de miha in Prajituri
2 Ian 2015 | 7599 vizualizari
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

Si asta-i pentru Cleme ;) Coaste n-am! :))

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • Crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt Danone
  • 250 g mascarpone
  • ~50 g ciocolata amaruie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zmeura

Mod de preparare

Blat:

Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.

Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers.   Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.

Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini-pascute cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Mini-pascute cu branza dulce

Se amesteca cu un tel,  branza de vaci cu iaurtul,  aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar. Adaugam ouale pe...

Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de simona72

Tarta cu lamaie

Pentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2015, 20:07
Super!
la 02.01.2015, 20:08
la 02.01.2015, 20:16
ce bun este
la 02.01.2015, 20:16
Mama,deja am trecut la duete...
la 02.01.2015, 20:17
Ma bag si eu la cor )

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking