Ingrediente
- pentru dulce: Briose cu zmeura si apa de trandafiri
- 2 oua+1 albus
- 5 linguri zahar brut
- 1 praf de sare
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 120 ml lapt1-2 linguri apa de trandafiri
- 12 linguri faina(nu foarte pline)
- 1 lingura praf de copt
- zmeura(3-4 bucati pt fiecare briosa)
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat deasupra
- pentru sarat: Briose cu spanac
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri faina
- 350-400 ml lapte cald
- 450 gr spanac congelat(NU din cel tocat, alegeti spanac frunze)
- sare roz de Himalaya cu chili dupa gust
- 1 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 50 gr branza cu mucegai albastru
- 50 gr branza de burduf sau o alta branza care se topeste
- 4 oua
- 3 linguri amidon alimentar sau faina
- 1 lingura praf de copt+2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri":
Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma cremoasa si galbuie. Adaugam in fir subtire uleiul in timp ce mixam ouale. Adaugam laptele, tot deodata, apa de trandafiri si amestecam cu un tel tip para. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la amestecul de oua. Amestecam usor pana la incorporarea completa a ingredientelor. Captusim tava cu gauri pentru briose cu hartie speciala pentru briose. Umplem spatiile pe jumatate, adaugam 3-4 bucati de zmeura, daca sunt prea mari le rupem in jumatati, acoperim cu aluat fructele(aproximativ 1 lingura si jumatate). Dam tava cu briose la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar pudra vanilat.
Pentru "Briose cu spanac":
Punem la incins uleiul de masline cu untul intr-un vas cu fund dublu. Adaugam usturoiul zdrobit si-l lasam la calit pentru 1 minut. Adaugam faina, amestecam si lasam sa se caleasca 1-2 minute. Adaugam treptat laptele cald si in tot acest timp amestecam energic cu un tel tip para sa se desfaca faina si sa se formeze un sos de consistenta unei smantani. Lasam sa fiarba sosul 5 minute, adaugam sare cu chili dupa gust, nucsoara si amestecam. La final adaugam branzeturile zdrobite, amestecam si lasam pe foc pana ce acestea sau topit si incorporat in sos. Adaugam spanacul pe care l-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Amestecam si lasam sa fiarba alte 8-10 minute. Lasam compozitia sa se raceasca pana devina calduta sau s-a racit de tot. Peste compozitia de spanac rece adaugam cele 4 galbenusuri. Amestecam cu o lingura pana la incorporare. Albusurile ramase le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam la final amidonul sau faina, praful de copt dizolvat in suc de lamaie, amestecam usor in albusuri pana la incorporare. Adaugam 2 linguri de spuma de albus la compozitia de spanac, amestecam usor, adaugam treptat si restul spumei, amestecand de fiecare data usor, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri. Cu aceasta compozitie umplem forme din silicon de briose/tava speciala de briose cu hartie de briose. Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana acestea sunt rumene. Le lasam sa se raceasca si le servim.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Dulce si sarat"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|