Dulceata cu rubarba si ghimbir

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
1 Aug 2013 | 5401 vizualizari

Fac o introducere ''pompoasa'',daca tot m-am apucat sa fac dulceturi alambicate.......si mama n-a avut alta treaba decat sa ''arunce'' niste seminte de rubarba intr-o anvelopa veche plina cu pamant......m-am documentat ca sa nu mor proasta.... ''Rubarba a venit în Europa pe Drumul Mătăsii – spaniolul Ruy Gonzáles de Clavijo, călător pe meleagurile stăpânite de Timur Lenk la începutul secolului al XV-lea, menţionând-o în inventarul mărfurilor ce veneau din China la Smarkand alături de mătase, satin, mosc rubine, diamante şi perle. Din rubarba (Rheum rhabarbarum) pentru consum uman sunt folosite doar codiţele, lungi, de altfel, care leagă frunzele de tulpină. Cultivarea ei se poate face atât în sere încălzite cât şi în aer liber – în serele încălzite poate fi produsă şi livrată pe piaţă tot timpul anului, pe când în aer liber acest lucru este posibil doar în climatele calde, în cele temperate (cum este şi cazul României), doar 8-9 luni pe an din 12. Rubarba urăşte frigul şi întunericul şi iubeşte căldura şi soarele.'' PS.Rubarba mea n-a iesit rosiatica,probabil ca trebuia sa stea in plin soare sa se inroseasca mai mult coditele.Gustul dulce acrisor,e bun,dar nu m-a dat pe spate,prefer dulceata de zmeura......

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 01.08.2013, 09:14
la 01.08.2013, 09:19
cred ca e o minunatie ce ai tu acolo in borcanele
la 01.08.2013, 09:19
trebuie sa fie bun
la 01.08.2013, 09:23
eu nu stiu ce gust are rubarba, dar imi place dulceata de orice fel, deci si asta trebuie sa fie buna
la 01.08.2013, 09:24
Dragilor nici eu n-am stiut ce gust are,am aflat azi dimineata,e dulce acrisor,chiar racoritor,nu-i rau de loc...
la 01.08.2013, 09:27
ce bunnn
la 01.08.2013, 09:33
eu stiu cum e ca mananc de mica
la 01.08.2013, 09:36
Timea tu esti mai smechera....
la 01.08.2013, 09:38
N-am facut pana acum...dar rau n-ar avea ce sa fie...
la 01.08.2013, 10:21
Eu nu stiu cum este rubarba asta, deci trebuie sa-mi trimiti cateva borcane pentru degustare
la 01.08.2013, 10:22
Merisor,de unde cateva ca au iesit doar 4 ,ca a fost cultura experimentala...
la 01.08.2013, 11:24
la 01.08.2013, 12:32
Foarte buna iese.Si eu am facut .Va recomand sa incercati.E putin cam mult de lucru la curatatul tijelor , dar merita.Mie mi-o place foarte mult.
la 01.08.2013, 15:04
Bravo!! O combinatie minunata plina de arome. Incearca rubarba la prajituri...chiar daca zmeura este parfumata si este "rege" si amarata asta de rubarba este minunata!!
la 01.08.2013, 18:48
Ba bi este pe dinafara cu rubarba .. dar daca voi ziceti ca este buna asa o fi

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking