Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

Postat de Ksenya in Dulceata / Gem
6 Iul 2016 | 4449 vizualizari
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

Demult, tot ma intrebam cum o fi daca as face o dulceata cu parfum de lavanda? Acu', ca a inflorit lavanda, hai Ksenya pe testat. Ce sa va spun.... rezultatul....e...    Va las si pe voi sa testati. Spor la treaba!

Ingrediente

  • 1 kg de agrise
  • 1 kg de zahar
  • 2-3 crengute de lavanda
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta.

Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam pasta de agrise si lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta dorita. Inlaturam mereu spuma formata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca.Scoatem crengutele si umplem borcanele. Inchidem ermetic. Mie mi-a iesit 4 borcanele de 400 g.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise cu lavanda - Provence" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Postat de AdrianUdrea

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele....

Citeste continuarea

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2016, 16:22
Foarte frumooooos! Nu-mi dau seama de gust, dar e foarte interesanta reteta ta!! felicitari!
la 06.07.2016, 16:28
Am mancat agrise si incerc sa imi imaginez cum o fi dulceata, si cu lavanda! Cred ca e foarte aromata! Bravo!
la 06.07.2016, 16:34
la 06.07.2016, 16:37
Multumesc de atentie!
la 06.07.2016, 17:00
Super, super! N-am papat, dar cred ca trebuie sa fie delicioasa!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking