Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie

Postat de Bucataras in Dulceata / Gem
1 Noi 2019 | 5041 vizualizari
Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie

Dulceata de ardei iuti, dulce-acrisoara, usor picanta, este perfecta alaturi de o friptura sau un platou de branzeturi. Reteta de azi are printre ingrediente si cativa gogosari si ardei capia, precum si ceapa rosie, ingrediente care mai iau din iuteala ardeiului. 

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti (cantariti intregi)
  • 700 g ardei capia si gogosari
  • 700 g ceapa rosie
  • 700 g zahar
  • 700 ml otet de mere
  • 4-5 cuisoare
  • 1 varf cutit de sare

Mod de preparare

Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D 

Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. 

Spala si curata capia, gogosarii si ceapa rosie. 

Taie ardeii si gogosarii cat de marunt iti place, iar ceapa tai-o pestisori. Pentru ca am avut o cantitate mai mare de legume, eu le-am tocat la robot.

Pune otetul la fiert impreuna cu zaharul si cateva cuisoare, pana se formeaza un sirop, la fel ca la orice dulceata. Fa testul cu picatura pe farfurie: siropul trebuie sa fie suficient de legat incat picatura sa-si pastreze forma, dar atentie, sa nu iasa nici prea inchegat. 

Pune ardeii iuti si celelalte ingrediente peste sirop, amesteca si lasa la fiert pana se leaga bine dulceata. Aspectul ardeiului la final trebuie sa fie usor sticlos. 

Pune dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie in borcane sterilizate, inchide capacele si intoarce borcanele cu fundul in sus, pentru cateva minute. 

A iesit o dulceata echilibrata ca gust, nici prea dulce, nici prea iute, pe care am savurat-o acompaniata de cateva branzeturi si samburi de nuci si un pahar de vin rosu. 

Sa incercati si voi reteta mea de dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de zmeura

Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de Oana

Dulceata de ardei iuti

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2019, 09:43
la 01.11.2019, 11:06
Cred ca e tare buna!
la 01.11.2019, 11:25
Minunata!
la 01.11.2019, 11:30
Mai trebuie friptura langa ea
la 01.11.2019, 11:38
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking