Dulceata de capsuni reteta

Postat de gaby_d in Dulceata / Gem
1 Iun 2010 | 17016 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Vad ca-i sezonul, se cauta, se intreaba :))) asa ca pun si eu reteta dupa care am facut dulceata anul trecut. Inca mai am doua borcane ; s-a pastrat excelent.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • capsuni
  • zahar
  • lamaie
  • 2 linguri rom
  • putina menta

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare)
Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa.
Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de pe lingura, pe o farfurie si trebuie sa arate ca o perluta sau intr-un paharel cu apa, picatura sa nu se imprastie).
Am adaugat capsunile, am inchis focul, am acoperit si am lasat o ora.
Am pus apoi iar la foc si am lasat flacara la mic, am adunat mereu spuma formata, pana ce siropul a fost legat  (verificat prin proba amintita).
Am adaugat zeama de la o lamaie, doua linguri de rom, menta  si am inchis focul.
Dupa 15 minute am turnat in borcanelele curate si am pus capacele. (la desfacere se va auzi un clik).
Se pastreaza in camara.
Spor la treaba!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2010, 10:02
la 01.06.2010, 10:02
bravo gaby, tre sa fac sie u anul asta
la 01.06.2010, 10:03
Anu' trecut naspa poze mai faceam ) Se vede, nu? ))
la 01.06.2010, 10:05
Buna dulceata.
la 01.06.2010, 10:10
Daaaa ,MIha, buna buna. Dar puilor mei le place mai mult gemul. Asta am pus-o mai mult pe orez sau gris cu lapte

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking