Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie

Postat de Bucataras in Dulceata / Gem
7 Iun 2016 | 6285 vizualizari

Dulceata de capsuni reteta Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 800 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!
Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca ! 
Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie, astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.

Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/w0pLs_0hgVE

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dulceata din flori de salcam

Postat de Constelatialeu

Dulceata din flori de salcam

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...

Citeste continuarea

Silvoita - magiun de prune

Postat de MotanLaOale

Silvoita - magiun de prune

Prunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2016, 11:35
Am facuuuut! e minuntaaaa!
la 07.06.2016, 11:40
Delicioasa!
la 07.06.2016, 11:45
ce buna e
la 07.06.2016, 11:45
Suuuper!
la 07.06.2016, 11:56
Cat de bunaaaa si gustoasaaaaa

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking