Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)

Postat de Catalinaflorea in Conserve
15 Apr 2015 | 6857 vizualizari
Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)

Dulceata de capsuni reteta Ador capsunile(pana mananc prea multe si nu le mai suport :)). Fac dulceata in fiecare an, in 2 reprize: prima e dulceata mai tare iar a doua nu o fierb mult pentru ca imi place siropul si e super buna iarna cand fac negresa sau o folosesc pentru siropuri,creme,lapte cu gris. Nu sunt o fana a zaharului asa ca la 5 kg de capsuni pun doar 1,5 kg zahar si o lamaie. Am vazut retete unde la un kg de fruct se pune un kg de zahar,dar cred ca as face diabet si mii de carii :)), fiecare cu placerile lui.

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape.

Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie.

Punem pe focul mare pentru 25 minute si 'invartim, rotim' oala astfel incat zeama sa ajunga la zahar si sa il topeasca; dupa cele 25 de minute dam focul la mic, punem un capac deasupra si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand, tot rotind oala (nu bagam lingura).

Aici fiecare o va fierbe in functie de preferinta, mai mult sau mai putin.

Dupa ce a fiert, o punem clocotita in borcane pe care le inchidem bine, le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu o patura pana a doua zi, cand se vor depozita la loc ferit de soare si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris

Papanasi a la TataZmeu

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu...

Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2015, 17:32
Din cauza zaharului nu mai simti savoarea fructului . te felicit pentru continutul reduss de zahar
la 15.04.2015, 17:51
imi place!
la 15.04.2015, 17:53
si mie imi place
la 15.04.2015, 17:58
multumesc
la 15.04.2015, 18:17
Dulceata care dispare prima de pe rafturile camarii! Buna solutia cu zahar cat mai putin!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking