Ingrediente
- Dulceata de capsuni reteta
- 5 kg capsuni
- 1,5 kg zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Dulceata de capsuni reteta
Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape.
Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie.
Punem pe focul mare pentru 25 minute si 'invartim, rotim' oala astfel incat zeama sa ajunga la zahar si sa il topeasca; dupa cele 25 de minute dam focul la mic, punem un capac deasupra si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand, tot rotind oala (nu bagam lingura).
Aici fiecare o va fierbe in functie de preferinta, mai mult sau mai putin.
Dupa ce a fiert, o punem clocotita in borcane pe care le inchidem bine, le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu o patura pana a doua zi, cand se vor depozita la loc ferit de soare si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|