Ingrediente
- 2,5 kg cirese;
- 500 g zahar.
Mod de preparare
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar.
Se pune cratita la foc si se tine pana cand se leaga dulceata, amestecandu-se din cand in cand.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se pune apa clocotita intr-o tava.
Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc bine, apoi se pun in tava cu apa si se mai fierb 30-40 de minute. Dupa aceea, se opreste cuptorul si se lasa borcanele la racit in tava sau se iau si se pun sub paturi, lasandu-se la racit 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|