Dulceata de cirese amare

Postat de sufletista in Dulceata / Gem
9 Iul 2017 | 3520 vizualizari
Dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 7 kg cirese amare, fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lime
  • 7-8 frunze menta

Mod de preparare

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.

Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.

A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.

Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelstor 10 min, punem 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste usor, este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.

Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem cu capacul in jos, sub o patura, pana a 2 zi, sa se raceasca.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Carne de rata gatita la slow cooker Crock Pot

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2017, 22:22
buna buna
la 09.07.2017, 22:25
Foarte bună! Trebuie să fac și eu, dar nu știu dacă se mai găsesc cireșe negre la piață...
la 09.07.2017, 23:26
Deosebita aceasta dulceata cu aroma inconfundabila
la 10.07.2017, 09:04
nu am mancat niciodata, dar cred ca este foarte buna!
la 10.07.2017, 09:34
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking