Ingrediente
- 6.7 kg cirese fara samburi (aproximativ 10 kg cu samburi)
- 3 kg zahar
- 2 lime
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii.
Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul.
Lasi ciresele la rece cateva ore, sau peste noapte, si apoi le pui la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa clocoteasca, aduni spuma formata, de cate ori este nevoie. Pui o lingura cu dulceata pe o farfurie si o dai la rece. Daca se incheaga, inseamna ca este gata dulceata.
Cand incepe sa se lege compozitia, adaugi zeama de lamaie si cubuletele de lime si mai lasi sa fiarba 10-20 de minute. Eu am fiert dulceata timp de aproximativ 4 ore, la foc mic.
Torni dulceata in borcanele sterilizate, infiletezi capacele si rastorni borcanele cu capacul in jos, timp de 15 minute, apoi le aduci in pozitia normal, le acoperi cu o patura groasa si le lasi sa se raceasca lent.
Mie mi-au iesit 19 borcanele de 400 g fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|