Dulceata de coacaze

Postat de iri_love in Dulceata / Gem
13 Iul 2017 | 2109 vizualizari
Dulceata de coacaze

Ingrediente

  • 4 căni de coacaze
  • 4 cani de zahăr
  • 1 cana de apă,
  • 1/2 lămâie tăiată cuburi

Mod de preparare

Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală.
Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora după care am pus oala pe foc pentru a fierbe.
La final, am adăugat si lămâia tăiată cuburi.
Când a început să fiarbă si s-a format spuma, am indepartat-o si am amestecat din cand în când.
Am lasat-o la fiert o oră și jumătate, după care am luat din zeama închegată cu o lingură de lemn si am pus-o într-o farfurie. Am înclinat ușor farfuria, iar daca zeama se prelinge usor, o mai lăsăm pe foc, iar dacă se prelinge mai greu sau deloc, atunci dulceața este gata.
Eu nu pun niciodată dulceața caldă in borcane, dar am grijă să fie borcanele proaspăt spălate si chiar calde. Se pun capacele si se depozitează in cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de coacaze negre

Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Postat de andaoana

Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2017, 01:15
la 13.07.2017, 01:39
Mulțumesc
la 13.07.2017, 07:03
Buna!
la 13.07.2017, 08:18
la 13.07.2017, 12:38
Nu am servit până acum, deci nu am idee ce gust are, dar îmi place mult culoarea și cred că și gustul e deosebit!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking